POD VIHORLATOM č.9                03. 03. 2003

Po každom zastupiteľstve, v prípade potreby častejšie

V pondelok, 24. februára sa na pôde humenskej kancelárie SMERu uskutočnila tlačová beseda koalície SMER-SDKÚ-KDH. Ako uviedla hovorkyňa koalície a regionálna koordinátrka SMERu Jana Vaľová, tlačové besedy budú usporadúvať bezprostredne po mestských zastupiteľstvách, v prípade potreby častejšie. Při tejto príležistosti sa tiež poďakovala médiám za objektívne spravodajstvo.

Predseda poslaneckého klubu SMER-SDKÚ-KDH Ing. Jozef Babjak pozitívne komentoval schválenie rozpočtu mesta, aby sa mohli uačať a uskutočniť rozhodujúce akcie. Skutočnosť, že poslanci neschválili odmeny vo výške 200 tisíc Sk nepovažuje za podstatné, keďže tak môžu urobiť aj dodatočne. Podstatne kritickejšie sa vyjadril k zásadam hospodárenia s nebytovými priestormi a nakladaním s majetkom mesta. Celú problematiku prerokovali v komisii i v rade, kde sa dohodli napríklad na zvýšení nájmu za služby z 350 na 450 Sk, čo považuje za korektné.

Preto keď poslanec PhDr. Ivan Hopta z KSS  vyšiel s návrhom zvýšiť nájom za služby v Centrume o 100% predseda poslaneckého klubu SMER-SDKÚ-KDH navrhol celý materiál stiahnuť.Nestalo sa, ba za zvyšenie hlasovali aj niektorí členovia komisie. Dotkol sa aj problematiky doplnenia zmien v oblasti zástupcov mesta v obchodných spoločnostiach, kde až  po prestávke a následnej diskusii väčšinová koalícia HZDS-KSS-ANO popri obsadení všetkých postov zo svojho tábora akceptovala aj účasť Michala Babina (KDH) v TKR a RNDr. Márie Cehelskej (SDĽ) v humenskej televízii. Michal Babin z KDH na margo toho, že sa zdržal hlasovania pri azylovom dome uviedol, že myslel nielen na skutočnosť, že máme pomáhať azylantom, ale vedel aj o tom, že pri jeho zriadení budú zamestnaní ďalší občania z nášho regiónu. Hovorkyňa klubu a regionálna koordinátorka SMERu  Jana Vaľová uviedla, že pracuje pre Regionálnu rozvojovú agentúru v Humennom a usiluje sa o realizáciu dvoch projektov, ktoré sa dotýkajú obcí a stredných škôl (Mladý človek Európanom). Pred  svojou cestou na Úrad vlády SR a Ministerstvo regionálneho rozvoja vyzvala k spolupráci a pomoci aj oboch poslancov NR SR z nášho regiónu.