POD VIHORLATOM č.38              16. 09. 2003

Prezentovali svoje výsledky

V hoteli Kamei na Sninských rybníkoch 6. septembra sa uskutočnila celoslovenská porada riaditeľov regionálnych rozvojových agentúr (RRA) začlenených do integrovanej siete Min. výstavby a regionálneho rozvoja SR ako aj niektorých zástupcov tohoto ministerstva.

Asi 30 účastníkov sa venovalo trom témam – zhodnoteniu činnosti regionálnych rozvojových agentúr za prvý polrok 2002, aktuálnym otázkam regionálnej politiky a pripravovaným schémam pre regionálny rozvoj a do tretice odznela téma týkajúca sa rozširenia integrovanej siete regionálnych agentúr. Při pohľade na uplynulú činnosť účastníci prezentovali doterajšie výsledky a definovali aj niektoré pálčivé problémy. Zaradili k nim napríklad problém inštitucionálneho zabezpečenia fungovania agentúr, koordinovania schválených projektov či spoluprácu s inými subjektami pôsobiacimi v tejto oblati, ako sú vyššie územné celky, obce či podnikateľské subjekty. V rámci aktuálnych informácii, ako ich tlmočil riaditeľ humenskej Regionálenj rozvojovej agentúry Ing. Peter Pichoňský, najviac pozornosti vzbudil Národný plán regionálnych rozvojových agentúr

Slovensko a regionálne operačné programy pre vzájomnú spoluprácu. Napokon odznela téma rozšírenia integrovanej siete regionálnych agentúr.